Nota Matrikulasi

MUAT TURUN

 

http://cgnarzuki.com/wp-content/plugins/downloads-manager/img/icons/winzip.gif download: Nota Matrikulasi - Perakaunan Kewangan (2.37MB)
added: 20/01/2012
description:
clicks: 12143
http://cgnarzuki.com/wp-content/plugins/downloads-manager/img/icons/winzip.gif download: Nota Matrikulasi - Perakaunan Pengurusan (1.99MB)
added: 20/01/2012
description:
clicks: 9760

  1. nk tanya di mana saya blh dpt jawapan untuk soalan bab-bab di nota matrikulasi – perakaunan kewangan

  2. Dophline,

    Maaf, tiada dalam simpanan Cg Narzuki Online.

  3. er…boleh tanya siapa jawapan untuk nota matrikulasi perakaunan kewangan ?

  4. zuriani bt ahmad

    salam cikgu…. sy ada mslh dengan akaun ni…. sy dh email kat cikgu… sbb dlm blog ni xleh upload
    mohon pencerahan dr cikgu ya. tima kasih

  5. Zuriani,

    Ok, sila rujuk email yang Cg hantar.

  6. nak tanya dari mana saya boleh dapat skema jawapan saoalan dalam nota matrikulasi???

  7. Salam cikgu saya minta izin untuk download nota matriks perakaunan ya.

  8. Salam sejahterA CIKGU…boleh bantu saya dlm selesaikan masalah ini..saya tak tau nk plotkan dlm graf..dan saya juga tak tahu bgmana nk reka graf berdasarkan situasi ini..mohon bantuan cikgu..

    1 Januari 2013 (RM) 31 Disember 2013 (RM)
    Bahan langsung 52,000 83,000
    Kerja dalam proses 104,000 97,000
    Produk siap 116,000 102,000

    Kos berikut terlibat sepanjang tahun 2013:

    RM
    Kos bahan langsung 75,000
    Kos overhed kilang 68,000
    Belian bahan langsung 82,000

    Berdasarkan maklumat di atas, anda dikehendaki menjawab soalan berikut.

    b) Jelaskan maksud bagi jenis kos berikut. Sokong jawapan anda dengan memberikan graf yang sesuai untuk menerangkan hubungan antara kos dan tahap aktiviti:
    i) kos berubah; dan
    ii) kos tetap.

    Graf VC dan FC…saya dh rujuk nota cikgu tp tak membantu..saya tak faham..

  9. Saya seorang ahli. Saya nak tanya mana saya boleh dapat skema jawapan nota matrikulasi perakauan kewangan????

  10. Fong88,

    Maaf, skema jawapan tersebut tiada dalam simpanan.

  11. Dimana saya boleh mendapatkan nota atau buku rujukan perniagaan semesta pertama matrikulasi?

  12. Duti kastam direkod sebagai hasil,belanja atau duti atas belian ?

  13. Nurul,

    Duti kastam.. jika berkaitan dengan urusan pembelian barang niaga, maka ianya sama dengan DUTI ATAS BELIAN.

  14. Salam cikgu nak tanya. Kalau kos kerja lebib masa operator pengeluaran dgb kos masa terbiar termasuk dekat bahagian mne nye?

  15. Askum cikgu, saya x boleh download nota2 di ats, mohon jasa baik cikgu untuk send pada email saya jika tidak keberatan,saya terdesak dan sgt2 mmrlukannya, trime kseh cikgu

  16. Hakim,

    Sila muat turun DIATAS.
    Saya sudah buka kepada semua pelawat.

  17. Salam cikgu…saya dari pelajar aliran sains di sekolah menengah tapi saya tukar kos di matrikulasi . Perlukah saya membaca semula subjek akaun yg form 4&5 sebb saya x ada basic langsung??

  18. Aryssa,

    Cg cadangkan utamakan nota matrikulasi dahulu kerana ada sedikit perbezaan dengan sukatan SPM dari segi istilah yang digunakan serta beberapa kaedah tertentu. Jika ada masalah terus tanya pensyarah atau kawan2.

  19. assalamualaikum cikgu.. boleh tak kalau saya nak nota perakaunan pengurusan, yang bertajuk pengekosan perkhidmatan.

  20. Syafiqah, waalaikumussalam.

    Download saja Nota Matrikulasi di Atas

  21. assalamualaikum, cikgu.. saya dah download nota yang kat atas, tapi untuk tajuk pengekosan perkhidmatan tak ada dalam slibes yang diatas.. kalau boleh saya nak tau perbezaan antara perkhidmatan dengan perkilangan..
    harap cikgu dapat membantu..

  22. Syafiqah, waalaikumussalam.

    Mungkin ada dalam sukatan STPM… cuba rujuk dengan guru2 STPM.

  23. ok terima kasih cikgu..

  24. Cikgu saya nak mintak izin download nota perakaunan . Terima kasih cg.

  25. Anis Syazwani Binti Azhar

    cikgu b0leh emailkan x nota akaun matrikulasi bagi perakaunan kewangan?
    sya xdpat nk download.

  26. Anis,

    Nota tersebut adalah nota lama…. mengikut sukatan lama.
    Sila download DIATAS.

  27. Assalam cg. Sya sudah download, tapi tak dapat buka.

  28. Hasria,

    Fail tersebut dalam format ZIP, anda perlu UNZIP terlebih dahulu menggunakan perisian UNZIP… ataupun ikut arahan dibawah:

    LETAKKAN cursor atas fail … klik tetikus sebelah KANAN… akan keluarkan satu MENU.. kemudian baru klik pada EXTRACT.

  29. Anis Syazwani Binti Azhar

    cikgu,sya pelajar matrikulasi perakaunan.sya nk mnta tips mudah faham tntg tjuk aset tetap,akaun belum terima dan liabiliti semasa.

  30. Anis,

    Tipsnya mudah sahaja… terus BERTANYA apabila ada yang TIDAK FAHAM.

  31. Saya mohon download yaa.

  32. Salam cikgu, saya student matrik. Saya nak tau apa maksud penentuan kos kerja dan formula dia.

    iaitu Kos Produk Seunit = apa ya cikgu?

    terima kasih cikgu. :)

  33. Assalamualaikum
    Saya nak jawapan untuk soalan tutorial nota matrikulasi perakaunan pengurusan.boleh tak cikgu??

  34. Nurhani, waalaikumussalam.

    Maaf, Cg tiada jawapan untuk soalan2 tersebut.

  35. thaks a lot buat cg narzuki…..segala nota2 yg cg masukkan ini amat membantu dalam pengajian saya….semoga cg mendapat keberkatan dari perkongsian ini…semoga cg diberkati dunia akhirat……aminnn

  36. Atiewanna,

    Aamiin.. terima kasih.
    Nota tersebut mengikut sukatan lama.. tapi masih boleh digunakan.

  37. as salam cikgu,

    mohon pencerahan cikgu. di bawah pengkosan serapan, terdapat sistem sebenar dan sistem normal bagi pengekosan produk dan format penyata pendapatan. manakala di bawah pengkosan marginal, benarkah hanya terdapat 1 format shaja iaitu sistem normal(ertinya format sama seperti sistem sebenar)? juga benarkah sekarang utk pengkosan marginal, tiada pelarasan OHK terlebih atau terkurang serap ? mohon penjelasan cikgu terima kasih.

  38. asslam cikgu…ada x nota @ formula bagi perakaunan kos?terima kasih

  1. Pingback: NOTA LENGKAP MATRIKULASI PERAKAUNAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.