Anak Didikku

SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN (AGAMA) WATANIAH, ALOR KELADI
22000 JERTEH, TERENGGANU.

Pelajar SPM 1996
Pelajar SPM 1997
Pelajar SPM 1998
Pelajar SPM 1999
Pelajar SPM 2000
Pelajar SPM 2001
Pelajar SPM 2002

SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN DATO’ MAHMUD PADUKA RAJA (2)
17500 TANAH MERAH, KELANTAN.

Pelajar SPM 2004
Pelajar SPM 2005
Pelajar SPM 2006
Pelajar SPM 2007
Pelajar SPM 2008
Pelajar SPM 2009
Pelajar SPM 2010
Pelajar SPM 2011
Pelajar SPM 2012
Pelajar SPM 2013
Pelajar SPM 2014

  1. Cikgu Narzuki…
    sihat?
    saya anak didik cikgu spm 1999 sek men keb agama wataniah…mmm cikgu narzuki memang sifu acc…x stress blaja acc ngn cikgu, sbb cikgu slalu coolll and senyum sokmo..nway thanks cikgu….saya doakan cikgu sentiasa bahagia dunia akhirat……:)

  2. Wan Zakiah,

    Alhamdulillah, Cg sihat2 aja. Terima kasih kerana masih ingat dan doakan kebahagian Cg di sini.

    Apa khabar sekarang ? Kerja kat mana ? Ada apa2 berita / cerita member2 yang lain … boleh cerita di sini ataupun emailkan kepada Cg. Cg sentiasa mendoakan kebahagiaan dan kesejahteraan anak2 didik semua di dunia dan akhirat.

  3. assalamualaikum Cgu..
    sy pn salah seorang student cgu…SPM 2001.
    tp bkn student class akaun..
    tp cgu mengajar sy math ms form 2.(1998)
    terima kasih cgu.
    Harap cgu sihat selalu..
    skang sy mengajar di SBPI batu rakit.

  4. Waalaikumussalam,

    Terima kasih atas ingatan Ilyana terhadap Cg. Semoga Ilyana akan terus berjaya dan cemerlang dalam Kerjaya sebagai seorang GURU.

  5. selamat menyambut hari lahir..semoga ckg pnjg umur dan dimurahkan rezeki..

  6. Terima kasih, semoga kita sama2 dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki serta dipermudahkan segala urusan kita di dunia dan di akhirat.

  7. salam..nak minta pendapat ckg je…sy skrg tgh amik master dalam pendidikan perakaunan..so sy kne bt research ttg kaedah pengajaran subjek akaun..agak2 apa tajuk kajian yg sesuai utk membantu mmantapkan lagi pengajaran akaun?

  8. Helmi,

    Tahniah Cg ucapkan. Pada pandangan Cg terdapat beberapan kaedah/teknik pengajaran yang sesuai digunakan bagi Prinsip Perakaunan, iaitu :
    1. KAJIAN KES – topik Konsep asas perakaunan, bentuk2 organisasi, syarikat berhad, belanjawan tunai.
    2. PROJEK – topik kitaran perakaunan.
    3. TUNJUKCARA – kebanyakan topik boleh digunakan.

    Tajuk Kajian yang terlintas difikiran Cg pada masa ini, ialah “Sejauh mana penggunaan ICT (Ms Power Point) dapat meningkatkan keberkesanan Kaedah Tunjukcara dalam pengajaran subjek Prinsip Perakaunan”.

    Ok itu saja, semoga sedikit sebanyak dapat membantu Helmi.

  9. SALAM CG.w/pun sy bkn s2dent cg tp sy tahu cg seorg yg sgt berdedikasi & telus dm mendidik ank2 murid cg,sehinggalah mereka x lupakn cg w/pun tlh bthn2 lalu.gud luck cg!

  10. Salam, terima kasih.

  11. emirosaida sulaiman

    salam cikgu..
    sy x student smk dato mahmud paduka raja 2 2004..
    ckgu chat x???
    sy studnt 5cr..
    memg xbljr akaun gan ckgu..
    tp..sy xcited sgt bile t’bkak website cikgu nie..
    cg memg seorg yang komited dalm memastikan kjayaan pelajar..
    semoga ALLAH memberikan kbahagiaan utk cg atas usaha mulia yang dilakukan..AMIN..
    (TLONG SMPAIKAN SALAM SAYA KT CKGU ASIAH)

  12. Salam …

    Semoga kita sama2 mendapat kebahagian dan kejayaan di dunia dan akhirat nanti, amin.

    Kat mana sekarang? …. untuk pengetahuan Emi, Cg Asiah telah berpindah ke SMK Tanah Merah 2 pada awal tahun…. jadi tak dapatlah cg nak sampaikan salam kepada beliau.

  13. sbgai ank ddik cg.kmi ssah nak melupakn cg.krna cg.amt ddikasi,bersmgat,sbar,sbar n byk lg………..yg pling x bleh d lpakn ialah bla cg.ckap sama2…..

  14. assalamualaikum…rasa-rasanya cikgu narzuki ni costmate saya masa matrik di Tengku Faris putra….sama ada betul atau tidak bukan satu persoalan….tahniah kerana cikgu seorang pendidik yang cemerlang….semoga terus menjana kecemerlangan untuk membina modal insan yang terbilang

  15. Waalaikumussalam,
    Terima kasih, kemungkinan besar kita costmate, …Matrik UKM sesi 1987/1988 di SMSTMFP, nanti saya uploadkan gambar semasa matrik (KM1) disini. Cuma boleh saya tahu siapakah nama disebalik AA ? ………….oop!! saya dah jumpa Aniza Awang, sekarang mengajar di SMK Padang Saujana … betul tak ?

    Matrik 1997-98

  16. salam ckg..sht k?
    nak tnye sket…ckg tau x mcm mne nak dptkan analisis peperiksaan prinsip akaun spm..sy tgh buat kajian skrg..hrp ckg dpt membantu

  17. Salam,
    Sihat2 aje. InsyaAllah Cg akan bantu Helmi… cek email.

  18. Hello admin , This is interactive article for my homework from school Do u have twitter account ?? i want to follow your twitt . Good bye

  19. Sorry, I don’t have it.

  20. askum..ckgu,saya pljr unvrsti..saya xprnah bljar akaun..tp dlm bidang saya ambil,ada sbjek akaun..saya xfhm tntang akaun,dan saya xtahu nak mulakan dr mna…

  21. Salam, dalam apa2 bidang sekalipun.. kebanyakannya kena ambil paper akaun… itulah pentingnya belajar akaun.
    Oleh kerana tiada asas langsung..Cg pun susah nak beritahu nak mula dimana, .. Cadangan Cg, cuba fahami apa yang dipelajari.. kalau tidak faham terus bertanya dan bertanya.

  22. kadang-kadang bljar dalam english dan kadang-kadang dalam b.m..saya kurang faham..trma kasih atas nshat ckgu..saya akan usaha..

  23. salam…cg apa kabar???baru2 ne saya dapat peluang untuk wat micro teaching bagi subjek perakaunan…sy nak tny pendapat cg, agak2 cg topik apa yang sesuai untuk diajar memandangkan masa yang diberi hanya 15 minit sahaja.saya harap cg dapat membantu saya….tq

  24. Salam,
    Khabar baik, sebenarnya mana2 topikpun sesuai digunakan. Ira pilih topik, kemudian kita bincangkan perancangan dan pelaksanaannya.

  25. salam, sy seorang pelajar university dan juga pernah mengambil prinsip akaun dahulu, tapi bila sy masuk u, sy kena ambil financial accounting, sy tak faham, adakah sama prinsip akaun dgn financial accounting.
    formatnya pula mengikut format u.s.

  26. Salam, apa yang anda belajar semasa spm dahulu juga adalah Perakaunan Kewangan. Konsepnya tetap sama, mungkin dari segi formatnya saja ada perbezaan sedikit.

  27. assalamualaikum cikgu pertama kali saya bukak lmn web ni sungguh terharu….cikgu rasa tahun ni spm2010 keluar tajuk ape?????emmm…cikgu doakan saya semoga mendapat A+ dalam akaun….

  28. salam ckg…
    bgmana cra mudah mahu hfal format PA?
    tQ..

  29. salam Cg,

    boleh sy nk email cgu sb sy cari kat laman web ni xde pula.sy ada beberapa soalan akaun yang ingin sy tanya.tq

  30. assalamualaikum

    cikgu,
    sy pn anak didik cikgu jgak
    tp bkn kt skolah…
    kt tempat tuisyen ‘cigu mat zain,padang siam’
    spm2005

    trima kasih ats segala ilmu cikgu…

  31. Waalaikumussalam,
    Sama2.. kerja di mana sekarang ?

  32. sy masih blajar cikgu,

    sebelum ni sy ambil dip perakaunan dkt uitm machang(3tahun)
    skang sambung ijazah kat uitm shah alm
    tp buat masa skang sy tngah praktikal dekat finance group,MAS,subang airport…

  33. Semoga Azwa terus berjaya dalam pelajaran, … sambil praktikal tu, cuba intai2 peluang pekerjaan disana sebagai persediaan awal.

  34. amin…
    insyaallah, cikgu doakan kami anak2 didik ckgu jgak ya

  35. Azwa, terima kasih.

  36. salam cikgu !!
    cikgu ajar saya math masa form 2 Shafei SMKA Wataniah (2001)..
    cikgu ajar kejap je.. tapi mmg best.. jelas dan mudah.

    saya skang dah nak habis belajar dah.. jadi cikgu TESL .. taun depan.. doakan saya cepat2 dapat posting kat ganu.. sekolah dkt rumah.. hehehe..

    anyway, thanks so much for the knowledge you shared ! God bless u.

  37. Shukri,

    Tahniah, dah nak bergelar GURU. Cg doakan semoga semua hajat dimakbulkan Allah. amin.

  38. tq cikgu.. hebat lah website cikgu nih.. mesti guru cemerlang nih.. :)

  39. Salam Cikgu….Tahniah ats kejayaan blog cikgu yang mendapat kedua. Saya dimaklumkan oleh Pengarah Pusat ICT UPSI Tn Haji Nazri berkenaan Pemenang blog pendidikan. Saya merupakan pelajar ISMP Multimedia yang mana ada tugasan berkaitan dengan blog pendidikan ini dan saya turut merujuk kepada blog cikgu untuk pelajaran saya. harap ckgu tidak kisah. Terima Kasih. kekalkan kejayaan ini

  40. Shakir,

    Terima kasih atas ucapan tersebut dan menjadikan blog cg sebagai salah satu rujukan dalam menyiapkan tugasan Shakir. Pada Cg, apa yang penting bagi sesuatu blog ianya hendaklah “HIDUP“… sentiasa DIKEMASKINI, BERMANAFAAT untuk kumpulan sasaran, BAHAN2 diperbanyakkan dari semasa ke semasa, BERFOKUS pada satu2 perkara sahaja… …. barulah blog tersebut menjadi tumpuan, menarik perhatian, ikutan serta kunjungan ramai.

  41. salam cikgu, sy kaunselor Sek. Tinggi Islam As-Sofa, Rembau.
    saya nak jemput cikgu memberi teknik menjawab soalan perakaunan utk pelajar SPM saya.
    kami nak buat lebih awal dlm minggu depan (hari persekolahan) sebelah malam.
    terima kasih.

  42. Cg Helmi,

    Terima kasih atas kepercayaan yang diberikan, cuma jaraknya terlalu jauh untuk saya penuhi permintaan tersebut, harap maaf.

  43. assalamualaikum..cg..sya student spm 2012..
    nak mohon sijil lcci tue msih open kaa..??
    terima kasih.. 😀

  44. Wany, waalaikumussalam.

    Permohonan masih dibuka, cuma bayarannya mahal sedikit.. sila muat turun borangnya DISINI (klik).

  45. Assalamualaikum cikgu… Anak saya merupakan calon SPM persendirian utk tahun 2015. Sya ingin mndapatkn senarai guru yg mengajar tution di sekitar kawasan Janda Baik / Bukit Tinggi Pahang. Boleh cikgu email saya matlumat tersebut sekiranya ada.

    Jazzakallah

  46. Pn Noridayu, waalaikumussalam.

    Maaf, saya tiada maklumat tersebut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.