Anak Didikku

SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN (AGAMA) WATANIAH, ALOR KELADI
22000 JERTEH, TERENGGANU.

Pelajar SPM 1996
Pelajar SPM 1997
Pelajar SPM 1998
Pelajar SPM 1999
Pelajar SPM 2000
Pelajar SPM 2001
Pelajar SPM 2002

SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN DATO’ MAHMUD PADUKA RAJA (2)
17500 TANAH MERAH, KELANTAN.

Pelajar SPM 2004
Pelajar SPM 2005
Pelajar SPM 2006
Pelajar SPM 2007
Pelajar SPM 2008
Pelajar SPM 2009
Pelajar SPM 2010
Pelajar SPM 2011
Pelajar SPM 2012
Pelajar SPM 2013

  • #1 written by Wan Zakiah
    about 5 years ago

    Cikgu Narzuki…
    sihat?
    saya anak didik cikgu spm 1999 sek men keb agama wataniah…mmm cikgu narzuki memang sifu acc…x stress blaja acc ngn cikgu, sbb cikgu slalu coolll and senyum sokmo..nway thanks cikgu….saya doakan cikgu sentiasa bahagia dunia akhirat……:)

  • #2 written by Cg Narzuki
    about 5 years ago

    Wan Zakiah,

    Alhamdulillah, Cg sihat2 aja. Terima kasih kerana masih ingat dan doakan kebahagian Cg di sini.

    Apa khabar sekarang ? Kerja kat mana ? Ada apa2 berita / cerita member2 yang lain … boleh cerita di sini ataupun emailkan kepada Cg. Cg sentiasa mendoakan kebahagiaan dan kesejahteraan anak2 didik semua di dunia dan akhirat.

  • #3 written by ilyana
    about 5 years ago

    assalamualaikum Cgu..
    sy pn salah seorang student cgu…SPM 2001.
    tp bkn student class akaun..
    tp cgu mengajar sy math ms form 2.(1998)
    terima kasih cgu.
    Harap cgu sihat selalu..
    skang sy mengajar di SBPI batu rakit.

  • #4 written by Cg Narzuki
    about 5 years ago

    Waalaikumussalam,

    Terima kasih atas ingatan Ilyana terhadap Cg. Semoga Ilyana akan terus berjaya dan cemerlang dalam Kerjaya sebagai seorang GURU.

  • #5 written by ckg helmi
    about 5 years ago

    selamat menyambut hari lahir..semoga ckg pnjg umur dan dimurahkan rezeki..

  • #6 written by Cg Narzuki
    about 5 years ago

    Terima kasih, semoga kita sama2 dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki serta dipermudahkan segala urusan kita di dunia dan di akhirat.

  • #7 written by ckg helmi
    about 5 years ago

    salam..nak minta pendapat ckg je…sy skrg tgh amik master dalam pendidikan perakaunan..so sy kne bt research ttg kaedah pengajaran subjek akaun..agak2 apa tajuk kajian yg sesuai utk membantu mmantapkan lagi pengajaran akaun?

  • #8 written by Cg Narzuki
    about 5 years ago

    Helmi,

    Tahniah Cg ucapkan. Pada pandangan Cg terdapat beberapan kaedah/teknik pengajaran yang sesuai digunakan bagi Prinsip Perakaunan, iaitu :
    1. KAJIAN KES – topik Konsep asas perakaunan, bentuk2 organisasi, syarikat berhad, belanjawan tunai.
    2. PROJEK – topik kitaran perakaunan.
    3. TUNJUKCARA – kebanyakan topik boleh digunakan.

    Tajuk Kajian yang terlintas difikiran Cg pada masa ini, ialah “Sejauh mana penggunaan ICT (Ms Power Point) dapat meningkatkan keberkesanan Kaedah Tunjukcara dalam pengajaran subjek Prinsip Perakaunan”.

    Ok itu saja, semoga sedikit sebanyak dapat membantu Helmi.

  • #9 written by syairah
    about 5 years ago

    SALAM CG.w/pun sy bkn s2dent cg tp sy tahu cg seorg yg sgt berdedikasi & telus dm mendidik ank2 murid cg,sehinggalah mereka x lupakn cg w/pun tlh bthn2 lalu.gud luck cg!

  • #10 written by Cg Narzuki
    about 5 years ago

    Salam, terima kasih.

  • #11 written by emirosaida sulaiman
    about 4 years ago

    salam cikgu..
    sy x student smk dato mahmud paduka raja 2 2004..
    ckgu chat x???
    sy studnt 5cr..
    memg xbljr akaun gan ckgu..
    tp..sy xcited sgt bile t’bkak website cikgu nie..
    cg memg seorg yang komited dalm memastikan kjayaan pelajar..
    semoga ALLAH memberikan kbahagiaan utk cg atas usaha mulia yang dilakukan..AMIN..
    (TLONG SMPAIKAN SALAM SAYA KT CKGU ASIAH)

  • #12 written by Cg Narzuki
    about 4 years ago

    Salam …

    Semoga kita sama2 mendapat kebahagian dan kejayaan di dunia dan akhirat nanti, amin.

    Kat mana sekarang? …. untuk pengetahuan Emi, Cg Asiah telah berpindah ke SMK Tanah Merah 2 pada awal tahun…. jadi tak dapatlah cg nak sampaikan salam kepada beliau.

  • #13 written by han 08
    about 4 years ago

    sbgai ank ddik cg.kmi ssah nak melupakn cg.krna cg.amt ddikasi,bersmgat,sbar,sbar n byk lg………..yg pling x bleh d lpakn ialah bla cg.ckap sama2…..

  • #14 written by AA
    about 4 years ago

    assalamualaikum…rasa-rasanya cikgu narzuki ni costmate saya masa matrik di Tengku Faris putra….sama ada betul atau tidak bukan satu persoalan….tahniah kerana cikgu seorang pendidik yang cemerlang….semoga terus menjana kecemerlangan untuk membina modal insan yang terbilang

  • #15 written by Cg Narzuki
    about 4 years ago

    Waalaikumussalam,
    Terima kasih, kemungkinan besar kita costmate, …Matrik UKM sesi 1987/1988 di SMSTMFP, nanti saya uploadkan gambar semasa matrik (KM1) disini. Cuma boleh saya tahu siapakah nama disebalik AA ? ………….oop!! saya dah jumpa Aniza Awang, sekarang mengajar di SMK Padang Saujana … betul tak ?

    Matrik 1997-98

  • #16 written by ckg helmi
    about 4 years ago

    salam ckg..sht k?
    nak tnye sket…ckg tau x mcm mne nak dptkan analisis peperiksaan prinsip akaun spm..sy tgh buat kajian skrg..hrp ckg dpt membantu

  • #17 written by Cg Narzuki
    about 4 years ago

    Salam,
    Sihat2 aje. InsyaAllah Cg akan bantu Helmi… cek email.

  • #18 written by So Castro
    about 4 years ago

    Hello admin , This is interactive article for my homework from school Do u have twitter account ?? i want to follow your twitt . Good bye

  • #19 written by Cg Narzuki
    about 4 years ago

    Sorry, I don’t have it.

  • #20 written by eika
    about 4 years ago

    askum..ckgu,saya pljr unvrsti..saya xprnah bljar akaun..tp dlm bidang saya ambil,ada sbjek akaun..saya xfhm tntang akaun,dan saya xtahu nak mulakan dr mna…

  • #21 written by Cg Narzuki
    about 4 years ago

    Salam, dalam apa2 bidang sekalipun.. kebanyakannya kena ambil paper akaun… itulah pentingnya belajar akaun.
    Oleh kerana tiada asas langsung..Cg pun susah nak beritahu nak mula dimana, .. Cadangan Cg, cuba fahami apa yang dipelajari.. kalau tidak faham terus bertanya dan bertanya.

  • #22 written by eika
    about 4 years ago

    kadang-kadang bljar dalam english dan kadang-kadang dalam b.m..saya kurang faham..trma kasih atas nshat ckgu..saya akan usaha..

  • #23 written by Ira
    about 4 years ago

    salam…cg apa kabar???baru2 ne saya dapat peluang untuk wat micro teaching bagi subjek perakaunan…sy nak tny pendapat cg, agak2 cg topik apa yang sesuai untuk diajar memandangkan masa yang diberi hanya 15 minit sahaja.saya harap cg dapat membantu saya….tq

  • #24 written by Cg Narzuki
    about 4 years ago

    Salam,
    Khabar baik, sebenarnya mana2 topikpun sesuai digunakan. Ira pilih topik, kemudian kita bincangkan perancangan dan pelaksanaannya.

  • #25 written by linda
    about 4 years ago

    salam, sy seorang pelajar university dan juga pernah mengambil prinsip akaun dahulu, tapi bila sy masuk u, sy kena ambil financial accounting, sy tak faham, adakah sama prinsip akaun dgn financial accounting.
    formatnya pula mengikut format u.s.

  • #26 written by Cg Narzuki
    about 4 years ago

    Salam, apa yang anda belajar semasa spm dahulu juga adalah Perakaunan Kewangan. Konsepnya tetap sama, mungkin dari segi formatnya saja ada perbezaan sedikit.

  • #27 written by hamizah
    about 3 years ago

    assalamualaikum cikgu pertama kali saya bukak lmn web ni sungguh terharu….cikgu rasa tahun ni spm2010 keluar tajuk ape?????emmm…cikgu doakan saya semoga mendapat A+ dalam akaun….

  • #28 written by awan
    about 3 years ago

    salam ckg…
    bgmana cra mudah mahu hfal format PA?
    tQ..

  • #29 written by zakiah
    about 3 years ago

    salam Cg,

    boleh sy nk email cgu sb sy cari kat laman web ni xde pula.sy ada beberapa soalan akaun yang ingin sy tanya.tq

  • #30 written by Cg Narzuki
    about 3 years ago
  • #31 written by azwa suzanti abdullah
    about 3 years ago

    assalamualaikum

    cikgu,
    sy pn anak didik cikgu jgak
    tp bkn kt skolah…
    kt tempat tuisyen ‘cigu mat zain,padang siam’
    spm2005

    trima kasih ats segala ilmu cikgu…

  • #32 written by Cg Narzuki
    about 3 years ago

    Waalaikumussalam,
    Sama2.. kerja di mana sekarang ?

  • #33 written by azwa suzanti abdullah
    about 3 years ago

    sy masih blajar cikgu,

    sebelum ni sy ambil dip perakaunan dkt uitm machang(3tahun)
    skang sambung ijazah kat uitm shah alm
    tp buat masa skang sy tngah praktikal dekat finance group,MAS,subang airport…

  • #34 written by Cg Narzuki
    about 3 years ago

    Semoga Azwa terus berjaya dalam pelajaran, … sambil praktikal tu, cuba intai2 peluang pekerjaan disana sebagai persediaan awal.

  • #35 written by azwa suzanti abdullah
    about 3 years ago

    amin…
    insyaallah, cikgu doakan kami anak2 didik ckgu jgak ya

  • #36 written by azwa suzanti abdullah
    about 3 years ago

    selamat ari guru cikgu

  • #37 written by Cg Narzuki
    about 3 years ago

    Azwa, terima kasih.

  • #38 written by shukri
    about 3 years ago

    salam cikgu !!
    cikgu ajar saya math masa form 2 Shafei SMKA Wataniah (2001)..
    cikgu ajar kejap je.. tapi mmg best.. jelas dan mudah.

    saya skang dah nak habis belajar dah.. jadi cikgu TESL .. taun depan.. doakan saya cepat2 dapat posting kat ganu.. sekolah dkt rumah.. hehehe..

    anyway, thanks so much for the knowledge you shared ! God bless u.

  • #39 written by Cg Narzuki
    about 3 years ago

    Shukri,

    Tahniah, dah nak bergelar GURU. Cg doakan semoga semua hajat dimakbulkan Allah. amin.

  • #40 written by shukri
    about 3 years ago

    tq cikgu.. hebat lah website cikgu nih.. mesti guru cemerlang nih.. :)

  • #41 written by Shakir
    about 2 years ago

    Salam Cikgu….Tahniah ats kejayaan blog cikgu yang mendapat kedua. Saya dimaklumkan oleh Pengarah Pusat ICT UPSI Tn Haji Nazri berkenaan Pemenang blog pendidikan. Saya merupakan pelajar ISMP Multimedia yang mana ada tugasan berkaitan dengan blog pendidikan ini dan saya turut merujuk kepada blog cikgu untuk pelajaran saya. harap ckgu tidak kisah. Terima Kasih. kekalkan kejayaan ini

  • #42 written by Cg Narzuki
    about 2 years ago

    Shakir,

    Terima kasih atas ucapan tersebut dan menjadikan blog cg sebagai salah satu rujukan dalam menyiapkan tugasan Shakir. Pada Cg, apa yang penting bagi sesuatu blog ianya hendaklah “HIDUP“… sentiasa DIKEMASKINI, BERMANAFAAT untuk kumpulan sasaran, BAHAN2 diperbanyakkan dari semasa ke semasa, BERFOKUS pada satu2 perkara sahaja… …. barulah blog tersebut menjadi tumpuan, menarik perhatian, ikutan serta kunjungan ramai.

  • #43 written by Mohd Helmi bin Abdullah
    about 10 months ago

    salam cikgu, sy kaunselor Sek. Tinggi Islam As-Sofa, Rembau.
    saya nak jemput cikgu memberi teknik menjawab soalan perakaunan utk pelajar SPM saya.
    kami nak buat lebih awal dlm minggu depan (hari persekolahan) sebelah malam.
    terima kasih.

  • #44 written by Cg Narzuki
    about 10 months ago

    Cg Helmi,

    Terima kasih atas kepercayaan yang diberikan, cuma jaraknya terlalu jauh untuk saya penuhi permintaan tersebut, harap maaf.

  • #45 written by wany
    about 9 months ago

    assalamualaikum..cg..sya student spm 2012..
    nak mohon sijil lcci tue msih open kaa..??
    terima kasih.. :-D

  • #46 written by Cg Narzuki
    about 9 months ago

    Wany, waalaikumussalam.

    Permohonan masih dibuka, cuma bayarannya mahal sedikit.. sila muat turun borangnya DISINI (klik).

No trackbacks yet.