Pendaftaran Sebagai Ahli Cg Narzuki Online

Bagi membantu rakan guru dan para pelajar muat turun bahan2 dengan lebih MUDAH dan CEPAT tanpa sebarang ganguan, Cg Narzuki Online telah mendapatkaan khidmat server berbayar.

Antara bahan2 UTAMA yang dijangkakan akan dimuat naik dari SEMASA KE SEMASA sepanjang tahun ini yang akan menggunakan khidmat tersebut ialah :
1. Bahan2 Kerja Kursus Tingkatan 4
2. Bahan2 Kerja Kursus Tingkatan 5
3. Koleksi Soalan2 Trial SPM 2011
4. Lain-lain bahan semasa.

Bagi menampung kos perkhidmatan, hanya AHLI yang berdaftar sahaja dibenarkan MUAT TURUN SEMUA bahan2 daripada server tersebut. Di mana bayaran pendaftaran hanya RM10 sahaja dikenakan bagi menjadi Ahli sepanjang tahun 2011.

Sekiranya anda BERMINAT untuk mendaftar sebagai  AHLI sila kemukakan alamat EMAIL anda dibahagian MAKLUMAT PENDAFTARAN disebelah KANAN Blog.

Bagi memastikan nama anda TELAH didaftarkan, sila rujuk Senarai Nama Ahli Berdaftar 2011 (disebelah Kanan)

MUAT TURUN (AHLI SAHAJA)
CONTOH SOALAN PRINSIP PERAKAUNAN FORMAT SPM 2011[DM]5[/DM]

Posted on January 8, 2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 159 Comments.

  1. As salam cg narzuki….mcm mana bayaran boleh di buat….prosuder utk menjadi ahli dsb…terima kasih

  2. Cg,saya ingin bagaimana bayaran ahli boleh dibuat.terima kasih

  3. Assalamualaikum
    Saya berminat untuk menjadi ahli. Sila berikan maklumat lanjut.
    Terima kasih

  4. saya sangat teruja untuk mengetahui denagn lebih lanjut

  5. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai AHLI sila emailkan kepada cgnarzukionline@gmail.com untuk mendapatkan keterangan lanjut.

  6. Cikgu, saya berminat mendaftar sebagai ahli, sila maklum cara mendaftar. Terima kasih

  7. assalamua’laikum cikgu, saya bukan pengajar sekolah tetapi saya guru home tuition untuk subjek PA, sekiranya saya join ahli, adakah saya mempunyai acess untuk soft copy nota2 topikal dan sebagainya?

    -izwan

  8. Waalaikumussalam,
    Bahan2 yang SEDIA ADA boleh di muat turun tanpa perlu menjadi ahli kerana ianya menggunakan khidmat MediaFire (free). Hanya bahan2 terbaru yang dimuat naik ke server berbayar sahaja perlu menjadi ahli untuk membolehkan muat turun bahan2 tersebut.

  9. salam,
    saya ingin jadi ahli. bagaimana tentang cara bayarannya?

  10. saya pun nak jadi ahlinya…mcm mana bayaran?

  11. SY JUGA INGIN JADI AHLI … BGMN CARA MEMBAYAR?

  12. cikgu, saya nak muat turun smua soalan..tpi macam mne dgn byrannye

  13. Nur Azzahra,
    Bahan2 yang SEDIA ADA boleh di muat turun tanpa perlu menjadi ahli kerana ianya menggunakan khidmat MediaFire (free). Hanya bahan2 terbaru yang dimuat naik ke server berbayar sahaja perlu menjadi ahli untuk membolehkan muat turun bahan2 tersebut.

    Jika berminat untuk menjadi AHLI sila emailkan kepada cgnarzukionline@gmail.com

  14. salam…saya masih baru lagi dalam mata pelajaran priinsip perakauanan..oleh yang demikian saya ingin mengikuti blog ini untuk saya buat rujukan dan sebagainya…bagaimana untuk saya membayar yuran ahli.. teriama kasih

  15. Salam,
    Jika berminat untuk menjadi AHLI sila emailkan kepada cgnarzukionline@gmail.com

  16. assalamualaikum,,,,
    Saya berminat untuk menjadi ahli… bagaimana ?

  17. alahai, kecewa juga saya kerana cikgu dah mula caj pelawat untuk muatturun bahan baru, tak macam dulu. Nampakknya cikgu dah mula mencari keuntungan melalui blog ini.

    Tapi itu hak cikgu.

  18. Cikgu Juga,
    Bukan cari untung, sekadar menampung kos untuk bayar server bagi memudahkan bahan2 disimpan dan dimuat turun tanpa sebarang ganguan berbanding menggunakan server simpanan Free seperti yang digunakan sebelum ini. Habis tu, takkan segala KOS (masa dan wang ringgit) saya seorang yang tanggung, orang lain yang dapat hasil dan kemudahannya.
    Kalau nak untung lebih baik saya jalankan perniagaan sendiri, tidak perlu saya buang masa mengumpulkan bahan2 dan maklumat2 terkini untuk dikongsi kepada semua rakan guru dan para pelajar.

    Cikgu Juga masih boleh muat turun bahan2 lama yang menggunakan khidmat MediaFire (Free), hanya bahan2 baru yang menggunakan server berbayar sahaja perlu didaftarkan. Ataupun sekiranya Cikgu Juga merasakan pendaftaran RM10 itu terlalu mahal, sila hantar USERNAME dan PASSWORD yang hendak digunakan ke email cgnarzukionline@gmail.com, nanti saya bantu Cikgu Juga daftar secara PERCUMA.

  19. Assalamualaikum…pada rakan-rakan guru kita patut menyokong usaha cg narzuki…bukannya beliau nak kaut keuntungan tapi sekurang-kurangnya kita membantu beliau untuk mengurangkankan beban beliau. Selama ini kita hanya download sahaja bahan dari cg narzuki…banyak kerja kita dipermudahkan. Bagi saya RM10 bukan untuk beliau mengaut keuntungan….janganlah berkira sangat cikgu-cikgu… iannya memang berbaloi berbanding dengan apa yang kita dapat dari beliau..

  20. Saya bersetuju dengan apa yang dikatakan oleh cikgu su , selama ini saya hanya download
    sahaja bahan dari cg narzuki, so RM 10 bagi saya ada bantu cg narzuki mengurangkankan beban dia. cg jangan rasa sedih, saya akan sokong awak !

  21. Cikgu Su & Yee
    Terima kasih atas sokongan yang diberikan. Sedih juga terasa di hati kecil ini, jika itulah tanggapan rakan guru sekalian.

  22. Tak patut ada kawan2 yg kata gitu…apala sgt dgn nilai Rm10 tu..berbanding kemudahan yg dah byk dinikmati..tak pa cg narzuki..saya sokong cg.

  23. Cg Nisah,
    Terima kasih atas sokongan yang diberikan.

    Hasrat saya ialah seolah-olah menubuhkan sebuah “KELAB PRINSIP PERAKAUNAN 1Malaysia” untuk KITA sama2 membantu rakan guru dan para pelajar sekalian.

    Jika tiada DANA, sudah tentu aktiviti, bantuan atau sumbangan yang boleh diberikan adalah terhad. Tetapi dengan sedikit SUNTIKAN DANA, maka lebih banyak aktiviti, bantuan atau sumbangan boleh sama2 KITA hulurkan, kemudahan sedia ada dapat dipertingkatkan serta pelbagai bentuk bantuan/perkongsian bahan boleh diusahakan demi untuk kebajikan AHLI yang berdaftar.

  24. tahniah teruskan usaha anda, untuk membantu yang lain.

  25. Usaha cikgu Narzuki tdk dapat dinilaikan dengan sedikit wang. RM10 untuk setahun memang patut diberikan. Tak sampai RM0.90 sebulan. Saya sokong cikgu kerana sekian lama menjawab setiap soalan yang ditanya oleh murid dan rakan guru.


  26. cikgu su:

    Assalamualaikum…pada rakan-rakan guru kita patut menyokong usaha cg narzuki…bukannya beliau nak kaut keuntungan tapi sekurang-kurangnya kita membantu beliau untuk mengurangkankan beban beliau. Selama ini kita hanya download sahaja bahan dari cg narzuki…banyak kerja kita dipermudahkan. Bagi saya RM10 bukan untuk beliau mengaut keuntungan….janganlah berkira sangat cikgu-cikgu… iannya memang berbaloi berbanding dengan apa yang kita dapat dari beliau..

    Saya sokong pendapat cikgu lain. RM10 bukanlah begitu mahal…lagipun sewa meyimpan bahan dlm server tu bukanlah murah….lebih-lebih lagi, Cg Narzuki yg tidak berrasa segan dan selalu menjawab pertanyaan semua pihak (sama ada cikgu mahupun pelajar). Usaha murni Cg Narzuki patut kita puji…..

  27. saya ucapkan terima kasih pada cikgu krn banyak membantu kami guru2 P. Akaun dan para pelajar sekalian. Bayaran sebanyak RM10 tidak langsung membebankan, cuma masalahnya saya ni buta IT, tak tahu macam mana nak mendaftar menjadi ahli, sudah banyak kali mencuba, tapi tak berjaya. Lagipn bahan2 yang ada sungguh menarik minat saya yang menjalankan tugas Ketua Panitia Acc di sekolah. Harap cikgu dapat bantu.

  28. Terima kasih atas sokongan rakan guru sekalian.

    Cg Narzuki Online sangat2 mengharapkan bantuan daripada rakan guru Perakaunan STPM bagi menjawab mana-mana soalan yang dikemukakan oleh para pelajar berkaitan dengan Sukatan Pelajaran STPM, dalam halaman khas PERAKAUNAN STPM yang telah disediakan dibawah Laman Utama.

  29. Dah lama tak menulis komen kat sini. Tergerak lagi hari ni.

    Usaha cikgu narzuki selama ini membantu kami amat dipuji dan sememangnya patut disokong. RM10 tu okaylah, murah dan untuk kesejahteraan kita semua. Sebagai rakan guru, tetap menyokong pembaharuan yang cikgu narzuki usahakan.
    Cikgu narzuki tak perlu berkecil hati tentang kenyataan di atas, mungkin salah faham tentang niat cikgu. Mungkin ada yang risau jikalau blog cikgu ni menyerupai blog koleksi soalan yang meminta bayaran untuk download soalan/ jawapan spm.
    Saya antara guru Prinsip Perakaunan seMalaysia yang sejak dahulu berada di belakang menyokong cikgu.

  30. assalamualaikum..
    buat cg narzuki & kwn2 guru..sy ni baru jer berjinak2 dgn subjek akaun balik sbb dh lama tak mngjar subjek ni..skolah mnta sy ajar sains sbb cg sains takdak..alhamdulillah dpt ajar balik tahun 2009..so, byk benda yg trtinggal..alhamdulillah jugak sbb adanya cgnarzukionline ni, byk bantu saya utk bantu diri sndiri & students..aisey rm10 pun berkira ke..?kalau berkira, takpayah jd ahli..tiada paksaan kan..hehehehehehehakaun ni tak sama mcm subjek lain, main hafal jaa..akaun ni mcm2 bleh kluar soalan yg tak terduga..jgn kata student, cikgu pun bleh pening tgk soalan..heheheheh.mcm tahun lepas, cikgu2 msti ramai tepuk dahi tgk soalan..heheheh.tahniah cg narzuki, sy sokong anda!!!!!!!!

  31. Salam. Saya dah htr email kpd cgnarzukionline kerana berminat menjadi ahli. Tetapi belum mendpt apa2 respon drp cg.

  32. plz ajarkan mcm mana nak daftar.tq plz email me

  33. ASSALAMUALAIKUM,
    SALAM PERKENALAN
    SAYA CK KAMARUDIN BIN THAHIR DARI SMK RANTAU PANJANG SELANGOR
    GURU PRINSIP AKAUN.
    USAHA CIKGU SANGAT DIHARGAI TQ.

  34. Waalakimussalam, salam pengenalan dan terima kasih atas sokongan yang diberikan.

  35. saya cikgu liza ingin daftar jd ahli.

  36. saya ingin mendaftar sebagai ahli

  37. salam, , saya sgt berminat utk jd ahli, Sy guru akaun di TMGS taiping. harap dpt penerangan lanjut camna nk jd ahli. Terima kasih.

  38. saya telah cuba email yang cg tulis di sini…tapi tak tahu macam mana nak daftar

  39. Tahniah atas usaha Cikgu dalam mewujudkan web ini. Terima kasih atas koleksi2 nota & soalan exam yg telah banyak membantu sy dalam P&P Ting 6 di SMK Jambatan Putih, Tawau. Congratulations…..

  40. Tp, Amacam nak daftar ni….Nk join ….

  41. Terima kasih atas sokongan yang diberikan, panduan pendaftaran telahpun dihantar melalui email.

  42. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai AHLI sila emailkan kepada cgnarzukionline@gmail.com untuk mendapatkan keterangan lanjut.

  43. SAYA CIKGU SA’INA HASHIM, GURU SMK KEDAWANG, LANGKAWI BERMINAT NAK JOIN GROUP GURU PERAKAUNAN SATU MALAYSIA. SEMOGA USAHA MURNI CIKGU CIKGU DAPAT DITERUSKAN LAGI UNTUK MENINGKATKAN LAGI PRESTASI PRINSIP PERAKAUNAN

  44. sy berminat nk menjadi ahli..bagaimana caranya??

  45. Salam…. lama x menjengah di sini… apapun teruskan usaha anda.

    Mengenai pengenalan caj RM10 sebagai yuran keahlian, sebenarnya sudah lama say ternanti-nanti bilakah yuran ini akan dikenakan. Saya sedari sejak penukaran web hosting dari percuma ke berbayar. Nampaknya Cg narzuki dapat bertahan agak lama untuk tidak memperkenalkan yuran ini.

    Kepada sesiapa yang rasa RM10 yang dicaj sebagai agak keterlaluan, cuba fikirkan tentang perbelanjaan untuk setahun bagi pendidikan. Kalau tuisyen berapa sejam?..Bagaimana pula kualitinya? Nota dan soalan edaran pula?…Kemudian banding bezakan dengan apa yang anda dapat sepanjang mengikuti web ini..
    Jika ras tidak berbaloi untuk membayat juga, pesanan dari Cg narzuki..Hantar userId dan password untuk pendaftaran PERCUMA..

    Apapun saya akan mendaftar kemudian.. memandangkan banyak pertanyaan dari pengunjung masih belum dijawab oleh bg narzuki…
    Cadangan saya jugakan kaedah yang lebih ringkas, mudah dan senang. Contohnya, Cg narzuki memaparkan langkah2 untuk menjadi ahli seperti nombor akaun bank..pengunjung boleh transfer ke akaun tersebut.. slip transfer dihantar ke emel cg narzuki beserta maklumat2 yang diperlukan…
    Itu cadangan saja…ok

  46. Cg Am,

    Terima kasih atas sokongan, memang tidak dinafikan dengan penggunaan khidmat web hosting berbayar memerlukan sedikit kos dan bagi membantu meningkatkan kemudahan rakan guru dan pelajar MUAT TURUN bahan2 / soalan2 dengan lebih lancar, saya terpaksa upgrade STORAGE dan BANDWIDTH bagi menampung keperluan tersebut.

    Terima kasih atas cadangan pendaftaran tersebut, cuma saya tidak mahu disalahertikan. Sebenarnya mana2 pertanyaan yang tidak dijawab dalam blog telahpun dihubungi melalui email masing2.

  47. salam cikgu narzuki…saya masih menunggu emel cara prosedur tuk jadi ahli..sebelum nih dah hantar emel tapi belum ada feedback dari cikgu…

  48. ASKM, SAYA BERMINAT UTK JADI AHLI.@ cIKGU RIZAL

  49. Salam. Saya berminat untuk jadi ahli .

  50. A’kum..Cikgu, bgmana utk sy menjadi ahli..Ini bg memudahkan saya untuk download segala bahan yg diperlukan bg tujuan mengajar utk memudahkan pelajar dari menggunakan buku teks sepenuhnya. Hope cikgu boleh email pada saya yer dgn segera.

  51. saya nak jadi ahli tapi saya tak pandai …..

  52. Assalamualaikum.. saya berminat utk jadi ahli dan telah mencuba untuk daftar , tp seringkali tidak berjaya.. harap boleh bagi garispanduan yang jelas untuk pendaftaran sebagai ahli.. TQ.

  53. Maklumat lanjut untuk menjadi ahli Cg Narzuki Online

  54. salam, terima kasih atas usaha cg yang komited. Saya banyak mengaut ilmu dari blog cg. Saya ingin menjadi ahli dan mendapat lebih banyak bantuan untuk mendidik anak bangsa. terima kasih

  55. saya nak tahu macamana nak jadi ahli

  56. salam cg,
    sy dh try htr emel nk jd ahli melalui emel skolah..tp takde respons..minta tlg cg try emel sy ke emel personal sy..tqs cg..

  57. Salam,
    Panduan pendaftaran telah dihantar melalui email masing2. Terima kasih.

  58. cikgu saya nak daftar sebagai ahli, bagaimana saya nak daftar?

  59. saya nak jdi ahli boleh bg tunjuk cara bagaimana nak mendaftar. email saya dalilfauzi@gmail.com

  60. ade virus la nak download attachment yg cikgu beri tu..virus that cannot be cleaned..so cemana ye xleh nak download

  61. Cikgu, boleh tolong bagitau bagaimana nak bayar, maksud saya nak nombor akaun bank supaya saya boleh daftar jadi ahli dan kita (win-win situation), tolong…terma kasih

  62. Asniza,
    Saya rasa itu masalah PC, biasanya fail format PDF tidak dijangkiti virus. Cuma guna PC / NB lain untuk muat turun bahan2 tersebut.

  63. cikgu saya ingin daftar sebagai ahli dan ini email saya,kirtana_k@hotmail.com.

  64. cikgu, saya nak jadi ahli.mcm mn nak buat bayaran

  65. cg, minta cuba email add baru ni –utk pendaftaran jadi ahli ..email add tak terima apa-apa dari cg .
    thank you

  66. Sila semak email masing2…tq.

  67. saya nk jd ahli macam mn?blh cikgu narzuki terangkan…

  68. saya minat nak jadi ahli & ingin daftar…..buak guano tu cg.

  69. dah anta emel.just waiting 4 reply…cepat yeh cg narzuki.x sabar hehe

  70. sudah terima email … thank you !

  71. Assalamualaikum
    Mohon maklum kaedah nak buat sumbangan untuk jadi ahli
    Terima kasih

  72. Salam, harap dpt penerangan camna nak bayar.

  73. Salam. Tahniah atas usaha yang hebat ini.

  74. Salam dan terima kasih atas sokongan Cg Aminah (sahabat lama).

  75. saya ingin menjadi ahli.. sila berikan maklumat lanjut dan cara pembayarannya. tq

  76. sy nak jadi ahli neyh….memudahkan sy untuk lebih mengetahui tentang P.A

  77. ckg….boleyh sy jadi ahli??
    ini email sy.. intelligent_princess94@yahoo.com.my

  78. salam…sy nk join jgk page ni(ahli ni).
    cmner nk byr …satu g cikgu ade fb x?

  79. Salam Cg.Narzuki..tahniah kepada cikgu yg sentiasa menyediakan bahan2 terkini untuk subjek PA..Setakat yuran ahli RM10 tu saya rasa amat2lah murah…tak patut ada yg mengeluh..
    Untuk pengetahuan cikgu, saya salah seorang yg banyak membuat rujukan drpd bahan2 yg cikgu sediakan..ia amat2 membantu saya sebagai guru tuisyen PA. Tak tau mcm mana nak membalas jasa cikgu..cuma Allah saja yg dpt membalasnye..setakat yuran ahli RM10 tu…memang terlalu kecil jumlahnye berbanding dengan ilmu yg diperolehi..
    Semoga cikgu akan teruskan usaha cikgu membantu guru2 dan pelajar2 PA satu Malaysia…semoga segala usaha cikgu sentiasa dirahmati Allah..Amin

  80. Terima kasih atas sokongan yang diberikan. Semoga kita semua akan sentiasa dirahmati Allah.

  81. cg,
    sy dah bank in duit bg pendaftaran.Jadi bila sy boleh download soalan

  82. salam……ckg….dr mner sye boley dptkan nota format terbaru……saya perlukan nota ituh…….

  83. Intan,
    Akaun anda telahpun diaktifkan dan sudah boleh digunakan.

    Zulfadli,
    Buat masa ini, nota format baru boleh rujuk dalam Buku Teks Baru.

  84. saya berminat untuk jadi ahli..boleh cikgu terangkan bagaimana cara nak buat pembayaran.. tahniah di atas usaha memartabatkan guru2 akaun dlm ilmunya

  85. saya nak jadi ahli. macam mana cara dan bagaimana nak bayar??

  86. Assalamualaikum cg, bagaimana sy nk daftar sbg ahli cg??
    Adakah yuran diperlukan untuk m’jadi ahli???
    berapa dan bagaimana cara m’buat p’bayaran???

  87. assalamualaikum..
    cg, sy dah emel butir2 utk pndftrn ahli..tqs

  88. saya berminat untuk menjadi ahli…dan telah mengisi page pendaftaran.so..lepasni apa tindakan seterusnya yang saya perlu lakukan

  89. Cg Narzuki, jgn perduli dengan suara-suara sumbang> Sebenarnya mereka HANYA PANDAI MERUNGUT TETAPI TIDAK PANDAI MEMBANTU!.Teruskan usaha cg.

  90. Cg Ghazali,
    Terima kasih atas sokongan dan kerjasama yang diberikan selama ini.

  91. Tuan guruku narzuki, baru jak sy transfer RM10.10. bilaka kiranya bole download bahan bahannya itu.. tQ atas usahamu ini.. moga Allah taala murahkan rajikimu

  92. Terima kasih. Sudah boleh LOGIN dan muat turun bahan yang diperlukan.

  93. Cikgu, bagaimana saya daftar sebagai ahli?

  94. cikgu, pada 12/2/2011 sudahpun saya trf rm10 ke dalam ak cikgu di bank, ttp sehingga hari ini saya masih belum boleh download bahan.

  95. Tan,
    Akaun anda telah diakrifkan pada 12/2/2011 lagi, dan apa yang perlu dibuat ialah LOGIN terlebih dahulu menggunakan USERNAME dan PASSWORD yang telah didaftarkan.

  96. salam,
    saya sudah mengisi borang dalam blog cikgu, tetapi belum menjelaskan bayaran RM10. Bagaimana caranya dan bila saya boleh mula down load bahan-bahan?
    terima kasih atas usaha cikgu, semoga usaha cikgu mendapat keberkatan.

  97. salam,
    mcm mne sye nk buat byran …
    ble sye boley down load sume bhn ?
    trima ksh ats usaha ckgu yg membntu pljar sprti sye ..

  98. salam…
    terima kasih cg narzuki atas usaha yg cikgu lakukan selama ini..semoga usaha murni cg ini akan mdpt keberkatan daripadaNya..insyaallah..
    buat rakan2 guru yg lain,sama2lah kita mberi sokongan atas usaha yg dilakukan oleh cg narzuki selama ini..
    apalah sgt rm10 setahun nak dibandingkan dgn semua ilmu dan kemudahan yg kita perolehi di sini.

  99. salam.. ya betul! usaha murni cikgu narzuki mmg byk mbantu.. terima ksh cikgu narzuki.

  100. Akum…..Saya nak daftar jadi ahli tapi tak berjaya

  101. salam cikgu narzuki saya zuraida bt zailan ingin mendaftar sebagai ahli dalam blog cikgu so mcmana saya nak bayar yuran rm 10 untuk membolehkan saya downloard sume bahan cikgu..email saya:zzcd79@yahoo.com.diharap cikgu dapat mengemailkan saya bahan-bahan yang cikgu ada untuk memudahkan pengajaran saya memandangkan saya guru yang baru posting dan mengajar prinsip akaun.

  102. sjahtera cg..
    nampaknya sudah sekian lama saya tidak buka blog ini..memandangkan agak sibuk dengan tugas lain d sekolah..berkaitan dengan bayaran RM10 tu saya rasa amat berpatutan. saya sokong usaha cg kerana ini dapat membantu kami guru-guru perakaunan..

    saya sudah daftar dan sekarang menunggu email. lebih cepat maka lebih cepatla saya buat bayaran dan boleh download bahan..

    terima kasih atas usaha murni cg..

  103. Salam ,,,Saya dah bayar RM10 jam 2.07 pm pada 6hb. Mac 2011
    Bila saya downloard bahan kerjakursus ?

  104. Sila ikuti LANGKAH seterusnya seperti yang dinyatakan dalam email bagi tujuan pendaftaran. Sebaik sahaja MAKLUMAT tersebut diterima, barulah pendaftaran boleh dilakukan dan akaun diaktifkan.

  105. salam cikgu narzuki…akaun saya sudah diaktifkan..tetapi kenapa saya gagal downloadkan bahan2 ye?…pada skrin sudah tertulis ‘done’ tetapi skrinnya kosong saja…

  106. Sekiranya keluar “Done” maksudnya telah selesai dimuat turun (lebih pantas berbanding dengan penggunaan Storage Free). Cuba kenalpasti di mana komputer anda simpan bahan2 yang dimuat turun tersebut, ianya bergantung kepada Internet Browser yang digunakan .. sama ada di Desktop, di My Documents, di folder Download dan sebagainya.

  107. Akum….. cgNarzuki
    Saya tak dapat download pun ….
    Asyik keluar mesej perlu register aja…..

  108. Waalaikumussalam,

    Cikgu perlu LOGIN terlebih dahulu, menggunakan Username dan Password yang didaftarkan, kemudian baru muat turun.

  109. Akum….cgNarzuki
    saya masih tidak dapat download….
    Asyik keluar mesej kena register aja…….

  110. Assalam,

    Selepas LOGIN, pastikan keluar “Logged in: cgKay” pada bahagian kanan, diatas AHLI BERDAFTAR 2011. Sekiranya tidak keluar, ini bermaksud masih belum lagi LOGIN.

  111. SALAM CIKGU NARZUKI…SAYA DAH DAPAT DOWNLOAD SEMUA BAHAN2 TERSEBUT…TERIMAKASIH.

  112. cikgu lepas saya bayar dalam berapa hari saya boleh menjadi ahli ??

  113. Sebaik sahaja maklumat yang diperlukan dihantar. Maka pendaftaran boleh dilakukan dan akaun diaktifkan.

  114. dlm berapa hari cg bleh register ….

  115. Tak melebihi satu hari. Sekiranya kebetulan Cg online, dalam 1 minit sahaja.

  116. terima kasih cg …. esok saya hantar …

  117. i dah daftar,tp takada apa-apa kat email ku…

  118. Ms Goh,
    Email telahpun dihantar, kemungkinan termasuk dalam folder SPAM. Sila semak dalam folder tersebut.

  119. Cikgu Narzuki, saya masih tak dapat login dengan password saya….

  120. Ok. cuba LOGIN sekali lagi dengan password yang telah didaftarkan.

  121. cikgu..sya bru dpt pjj oum.klu assigement cikgu ble tolongkah bgi idea2 N contoh bhn2nya

  122. Ani,
    Tahniah, Cg cuba bantu apa2 yang boleh, insyaAllah.

  123. salam. cg sy dah isi borang dan dah send tp sy check lam email sy xada apa2 pun respon dr cg… xsabar dah ni nak jd ahli….heheheheh tq

  124. Maklumat pendafrtaran sudah diemailkan, kemungkinan termasuk dalam folder SPAM.

  125. ckgu sy nk jd ahli macam mne,?

  126. Sila rujuk di ATAS.

  127. askum…
    cikgu, saya sdh membuat bayaran sebagai ahli.

  128. Ila,
    Ikut Langkah2 yang telah dinyatakan dalam email.

  129. Salam cg narzuki. Terima kasih kerana sudi menyediakan bolg ini untuk perkongsian ilmu. Saya dah lama mengikuti blog ni dan banyak yang saya perolehi untuk dicurahkan pula kpd anak didik. Untuk makluman, saya dah bank in pada 4/4/2011, tolong reply email sy dgn kadar segera. Terima kasih.

  130. Terima kasih atas sokongan, akaun saudara telah diaktifkan, sila LOGIN.

  131. Saya berminat dgn contoh projek tg 5 2011

  132. Salam Cikgu Narzuki. Saya amat bersyukur & berterima kasih atas komitmen cgu dalam menyediakan blog ilmi ini. Paparan bahan2 ilmiah cgu ini telah banyak membantu saya dlm menyedia & melengkapkn bahan P&P sy khususnya bhn2 STPM cgu. Sy sd bank in pd 08/04/2011, 10:00pm.

  133. Cg Nurhayati,
    Sila kemukakan maklumat yang diminta dalam email (Langkah 2) untuk tujuan pendaftaran.

  134. Cikgu Irah,
    Kemungkinan ada masalah dengan alamat EMAIL yang cikgu diberikan. Ataupun cuba semak dalam folder Boxbe Waiting List dalam email cikgu.

  135. salam..cikgu…ni dah kali ke berapa pun saya takpasti..masih tak dapat nak jadi ahli kelab ni..nape ya?

  136. salam ckgu natzuki..
    saya rse da banyak kali sy daftar untok jdi ahli..
    tp ta boley2 jgak..npe ya??tlg la sy ckgu..

  137. Eyna,
    Cuba semak dalam folder SPAM dalam email anda, kemungkinan masuk disitu. Ataupun cuba guna email yang lain.

  138. hi, en. narzuki:
    saya telah banyak kali mencuba download file tapi langsung gagal. boleh tolong guide me how to download. saya hanya double click but failed. adakah file anda betul-betul boleh didownloadkan? saya telah jadi member hampir 2 bulan namun satu kali pun tak dapat download

  139. Lee Tan,

    Akaun anda telah didaftarkan pada 13/04/11. Sebahagian besar AHLI dapat muat turun tanpa sebarang masalah, hanya sebilangan kecil yang tidak dapat kerana masalah komputer, line internet slow ataupun kurang kemahiran. Caranya :
    1. LOGIN terlebih dahulu,
    2. Klik pada fail yang hendak dimuat turun.
    3. SAVE pada komputer …. sila kenalpasti FOLDER mana ianya disimpan.

    Jika masih tidak berjaya, sila nyatakan apakah masej yang keluar…. bagi memudahkan saya mengenalpasti apa punca masalah tersebut. Satu lagi.. cuba gunakan komputer lain untuk muat turun.

  140. Salam cikgu..nape saya belum diterima jadi ahli ya?kesiannya

  141. Cikgu irah,
    Sudah berkali2 saya balas email cikgu, ada masalah dengan BOXBE email cikgu… Saya cadangkan cuba tukar ke email yang lain.

  142. salam.

    saya berminat untuk menjadi ahli online cikgu. saya dah emel cikgu sebentar tadi. mohon bantuan cikgu ya. thanks

  143. Assalamualaikum,
    boleh terangkan tentang menjadi ahli dgn bayaran RM10 setahun?

  144. Waalaikumussalam, tiada apa yang hendak diterangkan, baca saja post DIATAS.

  145. Saya sudah daftar dan bayar. Bilakah saya dapat akan activate?

  146. Low,

    Sila ikuti langkah2 yang dinyatakan dalam email yang dihantar sebelum ini.
    Langkah 2 – hantarkan maklumat2 yang diminta untuk tujuan PENDAFTARAN…. tiada maklumat macam mana nak daftar dan aktifkannya ?

  147. saya cuba nak jadi ahli,tapi tak berjaya sampai skrg…dah ikut prosedur tapi tak boleh..saya nak sgt bahan seperti fail meja guru kanan dan yang berkaitan..semua tu kena jadi ahli dulu baru boleh download bhan tersebut..masalahnya tak berjaya…

  148. Mala,

    Maklumat pendaftaran telah dihantar, Sila semak email anda …. dalam folder INBOX, jika tiada cuba semak dalam folder SPAM.

  149. Memandangkan kunjungan pelawat menceceh 1000 orang dalam sehari, maka bagi mengelakkan sebarang gangguan, CG NARZUKI ONLINE terpaksa diUPGRADE : BANDWIDTH daripada 30Gb/sebulan kepada 50Gb/sebulan.

    Walau bagaimanapun dalam masa 10 hari (1-10hb Ogos) penggunaan Bandwidth telah mencapai 31%. Sekiranya mencecah 100%, maka Cg Narzuki Online tidak dapat diakses sehinggalah masuk bulan baru (1 September 2011) nanti.

  150. Cgu

    saya nak jadi ahli dlam blog ni….tapi bagaimana?? adakah saya perlu membayar RM 10 sebulan??

  151. Robby Lim,

    Sila isikan email di bahagian MAKLUMAT PENDAFTARAN ———>
    Yuran RM10 adalah untuk tahun 2011.

  152. Saya sudah daftar menjadi ahli baru pada 13/3/2015 dan bayaran sudah dibuat tetapi masih tidak boleh muat turun soalan.

  153. Kweehwalim.

    Telah dinyatakan dalam email pendaftaran, anda akan dimaklumkan sebaik sahaja nama telah didaftarkan dan sedia untuk LOGIN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.