RANCANGAN PELAJARAN TAHUNAN 2011

RPT bagi Tingkatan 4 dan Tingkatan 5 bagi tahun 2011 yang telah disumbangkan oleh Cikgu Mohidin (SMKKK) untuk dikongsikan bersama. Terima Kasih diucapkan.

MUAT TURUN:

1. RPT Tingkatan 4 Tahun 2011 [dm]3[/dm] 2. RPT Tingkatan 5 Tahun 2011 [dm]4[/dm] 3. Sukatan Pelajaran SPM 2010 [dm]30[/dm]

 

Pesanan daripada Cg Mohidin : Sila betulkan Cuti Pertengahan Penggal 2 kepada 27 Ogos- 5 Sept BUKAN 27 Ogos-12 Sept. Begitu juga dengan tarikh seterusnya.

Posted on January 5, 2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 19 Comments.

  1. Salam.. terima kasih atas perkongsian. RPH Tingkatan 5 tidak boleh dibuka. ada “error”.. boleh ckg link kan semula? t kasih

  2. Salam Ckg Hairul, saya sudah upload fail baru.

  3. cg,
    boleh tak saya tahu RPT tg 4 anda??maksud saya susunan tajuk yang diajar dari permulaan hingga akhir?adakah rancangan sama seperti En mohidi yang kongsikan RPT ?
    Thank you

  4. Cg Phang,
    Secara asasnya saya setuju dengan susunan tersebut, iaitu dengan mengikut susunan dalam buku teks di mana pelajar diajar mengikut urutan Kitaran Perakaunan. Penguasaan dan kefahaman pelajar terhadap proses dalam kitaran perakaunan adalah asas penting dalam ilmu perakaunan.

    Pada pandangan saya, bagi memudahkan pelajar memahami proses kitaran perakaunan (Dokumen – Penyata Kewangan), beberapa subtopik perlu diajarkan kemudian, seperti :
    1. CARTA AKAUN – diajar semasa pendedahan kepada Penyata Kewangan.
    2. BUKU TUNAI RUNCIT dan AKAUN KAWALAN – diajar selepas Topik 6.2 Hubungan ID dengan Penyata Kewangan.

  5. salam.. en narzuki.. rph form 5 sy x bole download..

  6. Salam,
    Mungkin ada masalah dengan server MediaFire.

  7. Assalamualaikum
    Tk kepada cgu narzuki dan cgu muidin (SMKK) atas sumbangan RPT dan berkaitan. Walau bagaimanapun bahan tersebut agak sukar untuk dimuatturun. Tk

  8. salam..
    saya pun xboleh download jugak..ada solution lain?

  9. Salam, maaf sebenarnya RPT tu silap sikit tarikh cuti pertengahan penggal 2 . hanyaa 1 minggu sahaja…
    Tolong betulkan bagi rakan2 yg copy…
    27Ogos – 5 sept BUKAN 27 Ogos – 12 sept
    seterusnya tarikh selepas itu…

    mohidin smk kuala krau temerloh

  10. tak boleh nak muat turun pun……….

  11. terima kasih kepada cg narzuki dan cikgu mohidin..

  12. tak bleh muat turun gak laa…kenapa ek..

  13. xboleh dwnload la!!

  14. Maaf, ada masalah sedikit dengan MEDIAFIRE (maklumlah free). Bagi memudahkan rakan2 guru muat turun bahan, Cg Narzuki Online telah menggunakan khidmat server berbayar. Sekarang masalah tersebut telah berjaya diatasi ……. selamat men’download’.

  15. Alhamdulillah, boleh download doh. Terimakasih banyak2.

  16. boleh CG narzuki ..berkongsi dgn saya ….apakah jenis soalan yg akan keluar dlm thn 2011?…ini adalah kerana, masih banyak guru termasuk say ..tidak pernah menjumpai soalan yg merupai dgn soalan yg bakal akan keluar dlm spm 2011…bolehkah cikgu berkongsi sedikit-sebanyak pandangan…? terima kasih

  17. thanx ye.. dah dapat download

  18. CIKGU, ADA APA-APA LATIHAN YANG SAYA BOLEH MUAT TURUN UNTUK BAB 2 TING 5 – PERAKAUNAN UNTUK PENGGAJIAN?

  19. Cva,
    Buat masa ini masih tiada, kena rujuk soalan2 latihan dalam Buku Teks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.