CALON PERSENDIRIAN : KERTAS 4

  • Version
  • Download 508
  • File Size 8.30 KB
  • File Count 1
  • Create Date February 12, 2019
  • Last Updated February 12, 2019

CALON PERSENDIRIAN : KERTAS 4

Posted on February 12, 2019. Bookmark the permalink. 22 Comments.

  1. Assalamualaikum cg,

    Boleh sy tahu format/bentuk soalan bagi kertas 4?

  2. Nik, waalaikumussalam.

    Kertas 4 –> soalan TERTUTUP (tidak didedahkan kepada umum)
    Jenis Instrumen : Projek Mini (berbantukan komputer)
    Jenis item : Tugasan Perakaunan
    Bilangan soalan : 3 soalan (wajib)
    Tempoh ujian : 2 jam 30 minit

    # Kemungkinan diberikan arahan soalan dan maklumat tambahan kemudian calon diminta sediakan APUR dan PKK @ Belanjawan Tunai @ BCP @ ……. –> jawapan bertaip komputer.

  3. Cg Narzuki,

    Terima kasih cg.Sy dimaklumkan oleh pihak JPN yg peperiksaan tersebut adalah ujian bertulis.

    Terima kasih cg utk tips.

  4. Nik,

    Bertulis…berbantukan komputer. Jawapan akhir bertaip komputer… sebab itu peperiksaannya dibuat di makmal komputer.

  5. ?Salam saya guu sek swasta nk minta advise cikgu utk paper 4, latihan bagaimana utk kukuhkan latihan pelajar utk jawab paper 4 bulan 4 ni nnti

  6. Seperti latihan biasa dan tugasan kerja kursus cuma lebih ringkas.. dan jawapan akhir bertaip komputer.

  7. Hi Cg,

    Macam mana dengan kertas 4 tahun ini?
    Ada format kah?

  8. Wenn,

    Formatnya sama seperti tahun lepas..

  9. Muhammad Shahredza

    salam Cikgu,

    Nak tanya, bila tarikh untuk kertas 4 tahun ini ya?

  10. Maaf, sehingga hari ini Cgu pun tiada maklumat tersebut.

  11. Azareil Akasha bin Azman

    Saya merupakan calon persendirian untuk SPM 2020. Tarikh untuk SPM kertas 4 sudah keluar ke cikgu?

  12. Azareil,

    Ya.. tarikhnya pada hari yang sama.:
    21 Januari 2021 (khamis)
    08.00 – 09.15 : Kertas 1
    10.00 – 12.30 : Kertas 2
    02.00 – 04.30 : Kertas 4

  13. Salam Cikgu. Anak saya calon persendirian. Adakah dia perlu menguasai Excel untuk kertas 4?

  14. Anne,

    Sebaik2nya menguasai perkara2 asas seperti penggunaan formula2 tertentu..
    Format sekarang jawab pada kertas lembaran jawapan yang diberikan..

  15. lembaran jawapan diberikan utk kertas 4 dan kemudian ditaip dalam bentuk word atau excel, cikgu? maaf, saya kurang jelas.

  16. Anne,

    Pada peringkat awal2 dahulu… pelajar jawab berbantukan komputer.. kebelakangan ini.. pelajar hanya jawab seperti peperiksaan bertulis biasa… dan soalannya mirip-mirip kerja kursus (kertas 3).

  17. Cikgu adakah semua student akaun wajib jwb kertas 4 atau calon persendirian sahaja..thanks cg

  18. Huzaimi,

    Calon sekolah –> Kertas 1, 2 & 3
    Calon persendirian –> Kertas 1, 2 & 4

  19. Assalamualaikum cikgu

    sy nak tnya, setakat ini kertas 4 utk calon persendirian masih ikut tarikh seperti diatas yg cikgu inform tu kan? tiada perubahan tarikh kan?

  20. Aimi, waalaikumussalam.

    Ya.. setakat ini tarikh masih sama.

  21. Nur Wahida Khan Binti Sandosam

    Assalamualaikkum Cikgu.saya calon persendirian spm tahun ini. Subject akaun dan perniagaa ade kertas 3 ataupun cuma kertas 1,2 dan 4 sahaja?

  22. Nur, waalaikumussalam.

    Calon persendirian –> Kertas 1, 2 & 4.
    Calon sekolah –> Kertas 1, 2 & 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

wp-puzzle.com logo

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.