KEPUTUSAN SPM 2008 AKAN DIUMUMKAN PADA 12 MAC 2009.

BERIKUT ADALAH PETIKAN DARIPADA BERITA HARIAN ONLINE PADA 6 MAC 2009:

Keputusan SPM, STAM 2008 12 Mac

KUALA LUMPUR: Keputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) 2008 akan diumumkan pada 12 Mac ini.

Ketua Pengarah Pelajaran, Datuk Alimuddin Mohd Dom dalam kenyataan semalam, berkata calon yang menduduki kedua-dua peperiksaan itu boleh mendapatkan keputusan mereka di sekolah masing-masing bermula jam 10 pagi hari berkenaan.

Calon persendirian pula, katanya, akan mendapat keputusan mereka melalui pos, yang akan dihantar oleh Jabatan Pelajaran Negeri.

Sementara itu, keputusan peperiksaan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) 2008 akan diumumkan pada 10 Mac 2009 ini.

<Berita Penuh>

————————————————————————————–

ANALISIS PRINSIP PERAKAUNAN 2008 JPN KELANTAN

—————————————————————————————

Posted on March 6, 2009, in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink. 12 Comments.

 1. kalo resit BSN yang ado no. ID hilang, apo yng perlu den buat?????

 2. Nabilah,

  Kalau masih belum daftar lagi, anda terpaksa beli no. ID yang baru untuk tujuan pendaftaran. Tetapi jika telah daftar, anda boleh menggunakan No. Kad Pengenalan untuk tujuan KEMASKINI MAKLUMAT / SEMAKAN.

 3. aku berharap keputusan ang lebih membanggakan akan dapat dilihat apabila keputusan SPM & STAM diumumkan esok terutama yang berkiatan PPSMI.

 4. salam cg.Narzuki…

  sy calon lepasan spm 2008…
  br2 ini sy mndapat kputusn spm bg mata pelajaran akaun A2…
  dan disebelahnya kolum LCCI mnunjukkan angka 3…

  boleh kah cg.Narzuki trgkan angka 3 tersebut…
  adakah ianya mnunjukkan gred sy dlam LCCI??

  harap cg. dapt jelaskan

  untk pengetahuan ckg…
  sy mndpt

  math-A1
  akaun-A2
  b.melayu-B3
  b.inggeris-B4
  add.math-C5
  sjrah-B4
  ekonomi asas-C5
  science-B3
  p.islam-B3
  seni-B3

  dlam keputusan spm sy…

  adakah sy layak meneruskan pengajian di universiti tempatan dlm bidang diploma perakaunan??

  **bantu saya

 5. Salam,

  Sebenarnya Cg belum mendapat apa2 maklumat terbaru berhubung perkara tersebut, cuma pada pandangan Cg angka 3 di bawah kolum LCCI menunjukkan gred LCCI berdasarkan markah yang diperolehi daripada Soalan 2 dan Soalan 3 dalam SPM lepas.

  Tahniah Cg ucapkan diatas keputusan yang anda perolehi. Pada pandangan Cg keputusan tersebut sudah layak dan memenuhi syarat2 kemasukan untuk ke mana2 IPT. Selebihnya bergantung kepada REZEKI anda. Jadi perbanyakkan solat hajat dan berdoa agar dimurahkan rezeki dan tercapai apa yang dihajati. Semoga Berjaya.
  Sila dapatkan pandangan dan nasihat daripada sahabat Cg di Blog Sifu2b kerana beliau lebih arif berkaitan dengan perkara tersebut.

 6. askOm cikgu saya memperolehi 4a 4b dan 1d pada keputusan spm yang diumumkan baru-baru ini.a iaitu math,sains,ag dan geografi kemudian b dalam mata pelajaran bm,sj,gb,dan ps kemudian d dalm subjek bi..adakah saya layak untuk melanjutkan pelajaran ke universiti..saya x yakin sangat arr sebab d dalam bi..tolong lee saya..

 7. Ayie,

  Cg cadangkan Ayie dapatkan panduan dan pandangan sahabat Cg yang lebih arif di Blog Sifu2b.

 8. cikgu
  bagi mereka yang dah berjaya dalam subjek Prinsip Akaun bagaimana cara hendak dapat sijil LCCI? Dulu saya dengar kena bayar RM25 tetapi di sekolah [sekolah lama saya] tiada siapa yang dapat memberi penjelasan hal ini. Harap cikgu dapat bantu.

 9. Abma,

  Maaf buat masa ini Cg tidak dapat membantu kerana tiada maklumat terkini mengenai. Nanti Cg cuba dapatkan maklumat tersebut daripada rakan2 guru yang lain.

 10. tahniah bagi mereka yg berjaya.. 😀

 11. kenneth lawrence

  cikgu narzuki,bilakah keputusan jpa dapat diketahui??

 12. Maaf, saya tidak mengetahuinya. :))

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.