Koleksi Bahan Kerja Kursus

[dm]255[/dm] [dm]256[/dm]
SURAT SIARAN

 1. assalamualaikum,ckg..
  ble soalan utk projek ting 5 kertas 3 thn 2012 akn keluar..?

 2. Aien, waalaikumussalam.

  Berdasarkan surat yang dihantar ke sekolah, sepatutnya pada 23 MAC 2012, tetapi masih belum keluar. Jika hari ini masih belum keluar, maka kemungkinan pada hari ISNIN nanti baru keluar.. sama2 kita semak laman LPM dari semasa ke semasa.

 3. salam,,cikgu,,sya x phm r nk wt kje khusus akuan taun nney,,

 4. Eycah,

  Buat peringkat demi peringkat…. 1) Poskan BCP ke Lejar … 2) Imbangkan semua akaun. 3) Sediakan Imbangan Duga… 4) Pelarasan ………
  Kerja kursus ini adalah sebahagian daripada proses PnP… di mana cikgu sekolah akan membimbing, memberi tunjuk ajar bermula dari awal .. hingga siap laporan akhir.

 5. belajar akaun di sini

 6. Salam ckg npe keje kursus ting. 2014 susah ye

 7. Aida,

  Takda lah susah sangat.. itulah kitaran dalam rekod perakaunan… dan sepatutnya penyediaan tugasan tersebut adalah dengan BIMBINGAN dan TUNJUKAJAR guru sekolah.. peringkat demi peringkat… hingga siap. Inilah masanya untuk guru memastikan pelajar betul2 memahami dan menguasai setiap KEMAHIRAN ASAS dalam sistem rekod perakaunan.

 8. Cikgu boleh saya dapatkan rangka /format contohnya kad stok dan sebagainya projek tersebut?

 9. Gei,

  Format KAD STOK ada dikemukan dalam Buku Panduan Pelaksanaan dan Penilaian skor (rujuk Lampiran) yang dikeluarkan bersama2 kertas soalan tersebut.

 10. cikgu, selamat pagi. saya ingin mendapatkan software untuk mengisi markah kerja kursus tingkatan 4 2014.. boleh emelkan atu tunjukkkan link yang berkaitan. terima kasih.

 11. Kovathana,

  Sila muat turun DISINI (klik)

 12. Assalamualaikumwbt..
  Terima kasih buat Cg Narzuki kerana telah menyediakan platform bagi guru2 Prinsip Perakaunan mendapatkan rujukan dan berkongsi idea pengajaran. Moga Allah swt balas dengan sebaik-baik ganjaran.

  Saya merupakan cikgu PA di sebuah sekolah swasta.
  Hajat kepastian, di mana saya boleh dapatkan panduan melaksanakan kerja kursus ting 4 spm 2017 ya?

  Terima kasih.

 13. Asyikin, waalaikumussalam.

  Panduan untuk melaksanakan kerja kursus tersebut disampaikan kepada guru2 akaun melalui taklimat penataran oleh Ketua Pentaksir Negeri masing2.
  Buku panduan yang disediakan oleh LPM (rujuk laman LPM) lebih kepada kretetia pemberian skor.. dan dikhaskan kepada Pentaksir Sekolah sahaja… dimana password telah dihantar kepada PKP sekolah masing2.

 14. boleh hantar bahan kerja kursus tg 4 2017……….yg boleh download

 15. Ali,

  Mengikut KSSM, Tingkatan 4 2017… sudah tiada kerja kursus. Tugasan kerja kursus hanya perlu disediakan semasa tingkatan 5 2018 nanti.

 16. Ismail,

  Kertas 1 = 20%
  Kertas 2 = 60%
  Kertas 3 : Kerja kursus = 20%

  Jika tidak buat kerja kursus –> dikira TIDAK HADIR, walaupun menduduki peperiksaan kertas 1 dan kertas 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

wp-puzzle.com logo

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.