SEMAKAN TAWARAN KE PROGRAM MATRIKULASI SESI 2009/2010 BAGI LEPASAN SPM 2008

MAKLUMAN KEPADA PEMOHON PROGRAM MATRIKULASI SESI 2009/2010 BAGI LEPASAN SPM 2008

Keputusan boleh disemak mulai 17 April 2009 melalui tiga cara :

1) Layari laman sesawang – www.moe.gov.my

2) Sistem Pesanan Ringkas (SMS) – Taip MOE (jarak-space) MAT (jarak-space) No KP(tanpa ada tanda sempang) dan hantar kepada 15888.

3) Telefon ke nombor 03 8884 4100

Bahagian Matrikulasi
Kementerian Pelajaran Malaysia

Posted on April 18, 2009, in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink. 9 Comments.

 1. cikgu,saya baru berada dalam tingkatan enam bawah tahun ini.saya nak tanya sama ada buku rujukan prinsip perakaunan tingkatan 6 ada dijual ataupun tidak.

 2. kenneth anderson

  cikgu narzuki,saya pelajar perakaunan .dan saya adalah pelajar tingkatan enam rendah tahun ini.saya hendak tanya sama ada saya perlu ambil matapelajaran sejarah ataupun tidak untuk memohon sarjana muda dalam undang-undang.Dan satu lagi soalan adalah berkenaan dengan buku rujukan prinsip perakaunan tingkatan enam.adakah ia dijual di pasaran??(soalan ini sama dengan pemberi respons di atas,keng hong)

 3. Keng hong dan Kenneth,

  Apa-apa maklumat berkaitan dengan Perakaunan STPM sila layari Blog Sifu2b kerana beliau lebih arif mengenainya.

 4. nor fadzilah mustafa

  betul ke kalau kte dah dapat f6 tak dapat matrik???

 5. Nor,

  Daripada pemerhatian keatas pelajar Cg, pelajar yang ditawarkan martik PST memang tidak disenaraikan untuk ke Tingkatan 6. Namun terdapat juga pelajar yang ditawarkan ke Ting 6 telah menerima tawaran ke matrik bagi ambilan kedua / rayuan PST yang lepas.

  Kesimpulannya pelajar yang dapat Tingkatan 6 masih lagi berpeluang ditawarkan ke matrikulasi, politeknik dll.

 6. cikgu,saya nie pelajar lepasan spm 2009,saya ada apply matrikulasi tapi bila saya ingin semak kelayakan saya sama ada dapat atau x,saya perlu mengisi no.ID tapi saya xtahu?? tlong bntu saya sama ada dpt atau x???

 7. Keputusan mendapat tawaran ke Matrikulasi atau tidak akan dikeluarkan / disemak melalui internet selepas keputusan SPM 2009 dikeluarkan pada awal Mac 2010 nanti.

 8. i’m new here… tenx 4 cg narzuki… saya nak tahu cara untuk memohon course pengajian pendidikan di universiti… help me plezz……….

 9. Maaf, Cg pun tak tahu. Cg cadangkan layari laman2 IPT yang menawarkan kursus pengajian pendidikan kemudian cuba dapatkan syarat2 kelayakan minimun yang ditetapkan serta cara2 untuk memohon kursus tersebut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

wp-puzzle.com logo

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.