DSKP MPEI PRINSIP PERAKAUNAN TING 4 (2017) & TING 5 (2018)

DSKP SEMUA MATA PELAJARAN (KLIK)

Posted on July 11, 2017, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 41 Comments.

  1. cikgu tahu tak mana-mana group atau website untuk mata pelajaran Ekonomi seperti website yang cikgu adakan ini.
    Sebab Ekonomi totally change to a new syllabus.
    Adalah baik kalau ada group yang boleh tanya-tanyakan semasa mengalami masalah pengajaran.

  2. BL,

    Cuba cari group Ekonomi di Telegram

  3. ekonomi mana dapat?

  4. Yhl,

    Boleh muat turun daripada portal Bahagian Perkembangan Kurikulum, KPM.

  5. tqvm cikgu narzuki for the panduan pelaksanaan ;)))

    have a good day

  6. Ok. Sama-sama.

  7. cikgu, macam mana nak cari Ekonomi group di Telegram?

  8. Bl,

    Group ekonomi asas
    @ekonomiasas

  9. teacher, I cant find the DSKP for ekonomi 2018

  10. Yhl,

    Boleh muat turun di portal BPK… rujuk LINK diatas.

  11. cg, saya pun tak dapat cari DSKP ekonomi di link cg bagi.
    bolehkah CG tolong email bagi saya?

  12. BL,

    Klik di LINK Portal BPK.. diatas.

  13. cikgu, tahun ini pelajar ting 4 tak payah buat kerja kursus keh?
    adakah kerja kursus sudah dimansuhkan?

  14. Bl,

    Ya. Kerja kursus hanya 1 sahaja –> di Tingkatan 5 nanti.

  15. Thank you teacher for the information

  16. Tarini a/p Ramamoorthy

    cikgu…boleh saya masuk dalam group ini?

  17. Tarini,

    Group apa ?
    Blog ni sesiapa saja boleh masuk.

  18. Tarini a/p Ramamoorthy

    ok cikgu…i tak tau..Im sorry:(

  19. Macam mana download Bahan

  20. Yien,

    Klik pada “download”

  21. As salam, buku teks baru kssm ada x dalam bentuk pdf?

  22. Hamieafzani, waalaikumussalam.

    Maaf.. tiada.

  23. Cikgu boleh saya dpt format kerja khusus 2018

  24. Sham,

    Soalan tugasan kerja kursus belum dikeluarkan lagi…
    Hampir sama dengan tugasan tingkatan 5 tahun2 sebelum ini… cuma telah diberikan urusniaga.. dan diminta sediakan hanya beberapa dokumen tertentu sahaja.. seterusnya –> BCP –> Lejar —-> Penyata Kewangan.. –> seperti tahun2 lepas.

  25. Nurul Azmirah Bahtiard

    Salam.. cikgu boleh saya dapatkan new silibus untuk 2018? Bagi prinsip perakau an?

  26. Nurul,

    Sila muat turun DIATAS.

  27. Salam cg.. Blh sy dptkn nota sebagai rujukan utk tingkatan 4 dan tingkatan 5 terkini.. Ataupun, dimana sy blh dapatkan nota2 sebagai rujukan menggunakan silibus 2018..

  28. Faiz,

    Cuba dapatkan buku teks yang digunakan disekolah.. dipasaran.

  29. salam cikgu. Ada group akaun di telegram? TQ

  30. Kalis,

    Group ini dtubuhkn oleh guru2 perakaunan se-Malaysia. Tujuan group ini ialah membantu pelajar2 Perakauanan mendapatkan ilmu Perakaunan. Hanya perbincangan berkenaan saja yg dibenarkan. Moga bermanfaat.

    https://t.me/joinchat/AAAAAD-Np4gyYodjiQaJwg

  31. Kian TC,
    1. Ya.. perlu rekod –> kira untuk SEBULAN.
    2. Langkah2 semak ID tidak seimbang –> sila rujuk disini:
    http://cgnarzuki.com/perakaunan/pembetulan-kesilapan/

    Nor,
    Masuk AS.

  32. Saya Cikgu Akaun

    Assalamualaikum. Cikgu, di mana saya boleh dapatkan jawapan bagi buku teks Prinsip Perakaunan Tingkatan 4? Sebagai rujukan kepada guru yang mengajar.

  33. Waalaikumussalam,

    Cuba dapatkan daripada penulis2 buku teks tersebut.

  34. Selamat petang,

    Saya telah banyak kali mengunjungi beberapa kedai buku, tetapi masih tidak ada buku kertas2 model spm berpandukan KSSM (PA & Ekonomi).

    Dimana saya boleh dapat contoh soalan2 SPM berdasarkan KSSM?

    Thank you.

  35. Mletchu,

    Model atau contoh soalan ikut KSSM –> penulis2 buku tidak dapat keluarkan kerana soalan SPM sebenar ikut KSSM mulai SPM2018 baru ada untuk dijadikan contoh @ panduan dalam penulisan buku2 soalan tersebut.

  36. Apakah cadangan cikgu untuk persediaan SPM?

    Untuk sementara waktu, pelajar2 cuma boleh bergantung kepada contoh2 dan soalan2 dalam buku teks?

    Thank you.

  37. Mletchu,

    Boleh juga guna latihan daripada buku2 topikal KSSM dipasaran.

  38. Cikgu nk tnya peruntukan hutang ragu ,susut nilai terkumpul lengkapan tu komponen apa sama ada aset ka etc

  39. Adam.

    Kontra

  40. cg , tiada nota ringkas prinsip akaun form 4 yg boleh di download buat rujukan ?

  41. Mimi,

    Rujukan paling baik ialah Buku Teks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

wp-puzzle.com logo

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.